stories, souvenirs, and a bunch of joy, respect and pasion
CINE SUNTEM și CE FACEM?
iaBucovina s-a născut din drag pentru camașa bunicii. Ușor, citind și deschizând ochii, a devenit despre cum ar trebui să avem grijă de adevăratele noastre valori, de meșteșugurile vechi și de oamenii cu mâini de aur ce au lăsat în urma lor comori.
iaBucovina există pentru că sunt oameni precum Ioana Corduneanu, care a dăruit din timpul, pasiunea și munca sa, inițial prin blogul său Semne cusute iar mai apoi prin spațiul virtual, Semne cusute în acțiune, în care sute de doamne se sfătuiesc pentru a-și crea prima IE, sau a doua, sau a cincea....( Neapărat trebuie să vezi cum se renasc ii vechi, din muzeele lumii AICI )
A organizat și luat parte la evenimente ce au avut ca scop scoaterea din lăzi prăfuite, a zestrei bucovinene.
A realizat că ia românească sau cămașa bucovineană este la nivel de artă, a sărbătorit-o și s-a mândrit cu ea.
A cules îndeletniciri autentice, bune de învățat și pus în practică.
A devenit mai apoi o asociație, care adună o mână de oameni hotărâți să facă din iaBucovina un exemplu pentru alte comunități românești. Dorim să ne autofinanțăm cu ajutorul unor suveniruri autentice, frumoase foc, făcute 100% de mâine noastre. Sunt numai bune de luat acasă, ca pe o gură de aer chiar de aici, din Bucovina.
Acum coase povești pe pânză de casă, scoate la soare autenticul și face ateliere de țesut visuri. În aceste ateliere, fete și băieți ce încă sunt în centre de plasament vor învăța să țeasă pânze, să facă lăzi de zestre (cu tot cu picturi sau sculpturi vechi) și cel mai important vor "învăţa" încrederea în ei înşişi.
Te așteaptă și pe tine sa-i calci pragul virtual, să stai cu ea în șezătoare, și de ce nu..să iei Bucovina cu tine, oriunde.
Un proiect drag nouă, ce nu luptă îm potriva modernizării, ci doreşte să convingă că NOUL nu trebuie neapărat să elimine VECHIUL, ci poate să îl completeze armonios, şi că „a construi” nu trebuie să însemne neapărat „a dărâma”.
De ce? Pentru că dorim să ne autofinanțăm visele și proiectele!
De ce căsuțe suvenir? Pentru că doar așa fiecare poate lua o frântura din satul bucovinean acasă.
De ce semne de carte? Am adunat semnele vechi și le-am pus în cărți noi.
De ce magnețI? Pentru că Bucovinei????? îi șade bine lipită oriunde????
Blogul nostru cel de toate zilele.
Cu și despre sat, ulițe și oamenii lor. Despre cămeși cărora li s-a cusut vraja-ntre ițe. Despre meșteșuguri uitate În cotloane de suflet. Despre zile frumoase. Despre Bucovina, așa cum e ea. Despre provocări și reușite în peisajul cultural din satul românesc.